Časopis Auto Auto FAST FOOD
Prema mojem skromnom sudu

Aute, kao i svu ostalu robu treba znati prodavati. Zapravo, prvo e otrebno znati skoro sve o autima da bi ih se moglo prodavati. Kod nas još to nije tako. 0 autima se zna malo ili nimalo, ali arogancije i bahatosti ima na pretek. Rijetke su kuće koje slijede čuvenu maksimu: Kupac je uvijek u pravu.

Recimo da se i naše tržište još razvija i da su ovo dječje bolesti, pa ću i dobra iskustva imenovati, a negativna neću. Oni koji se nemaju baš čime ponositi prepoznat će se, ako im je do toga stalo.

Autocentar Zubak po mnogočemu je najveći. Moglo bi se reći da je takav i njihov odnos prema kupcima. U svakom prodajnom mjestu imaju izvješena pravila ponašanja prema kupcima i njih se i drže. Iznimna susretljivost i vrlo velike količine promidžbenog materijala olakšavaju kupcu odluku. Budući da prodaje vjerojatno najpopularniji tip automobila kod nas, kupci zahtijevaju malo dodatnih informacija, ali ih dobivaju bez probtema. Za primjer ostalima.

Jedan od neposredni(ji)h Zubakovih konkurenata ima ozbiljnih poteškoća u komuniciranju s potencijalnim kupcima. Ulazak u prodajni salon je za mene par puta bio vrlo neugodno iskustvo. Zaposleni se dovoljno glasno (da ih svatko čuje) svađaju uz vrlo marljivo spominjanje najbliže rodbine u rečenicama gdje funkciju predikata obavljaju reprodukcijski glagoli. Možda je to njihov način ophodenja, ali sve skupa djeluje vrlo neugodno, pa i nekulturno, i čovjeku se neminovno nameće pitanje: zar ću ja ovim Ijudima ostaviti tolike novce? Isti problem se ponavlja i u njihovom servisu i (p)ostaje jasno da je problem velik. Pitanje je da li tvornica za njega zna?

Prijašnji primjer ima sreću što prodaje aute kojima reklama de facto ne treba. Slijedeći primjer se tek treba izboriti za ugled na našem, a i europskom, tržištu i način ophodenja s kupcima, a i svima ostalima je najblaže rečeno upitne kvalitete. Prilikom dolaska po testni auto kolega Jović i moja malenkost trebali smo pričekati ispunjavanje police osiguranja i punomoći. Pet minuta posla (ispravljanje dvije kardinalne greške uključeno u vrijeme). Dotični zastupnik je ipak uspio za navedeni posao potrošiti nešto manje od sata. Svaka čast.

Opel ima lijepo uredene salone i dobro izvježbano osoblje. Kupci su kod njih dobro prihvaćeni i bivaju vrlo korektno usluženi. Razlika izmedu bilo kojeg Opelovog salona u zapadnoj Europi i kod nas je neprimjetna.

Citroen je napravio izniman iskorak. Nakon godina pukog prisutstva na tržištu Francuzi su zaključili uzeti dio kolača koji im pripada. Cijene su vrlo povoljne, a specijalne ponude slijede jedna drugu. Jedno vrijeme je riječ o besplatnom radio prijemniku, onda bijaše klima uredaj uz doplatu od jedne kune, pa besplatna registracija... Upravo na takav način se prodaju automobili u razvijenoj Europi.

Zadarkomerc radi sličnu stvar s Fiatom. Rezultati prodaje daju im za pravo orijentaciju na Fiat (koji je istinabog, najjeftiniji), ali je prava šteta što su zaključili da Hrvati ne bi kupovali i Lanciu manju od Kappe. Alfa Romeo bi možda trebalo malo jače oglašavati, jer Ijudi nisu ni svjesni kakvi su to auti, ali nije moje da o tome vodim brigu....

I tako, nesvjesno, skrenuh s teme. Kakvi su naši prodavači automobila? Ako odgovor mora biti dužine jedne riječi onda su loši. Ako se ima više mjesta: nisu svi loši, a ima i dobrih. Najveći problem po mojem skromnom sudu još uvijek predstavljaju mahom neadekvatni prodajni prostori gdje se auti kupuju i prodaju s nogu. Auto je ipak malčice preskup proizvod i zahtijeva da kupac sjedne i da mu se jedan stručan prodavač posveti u cijelosti. Znati koliko auto ima konja nije dovoljno.

Još jedna stvar. Nikako ne pristajem na argumentaciju da smo mi premalo tržište i da se zastupnicima ne isplati imati flotu testnih automobila. Ako kupac u Njemačkoj prije kupnje može zahtijevati i dobiti testnu vožnju onda to mogu i Hrvati. Na kraju krajeva, kupujemo iste aute i plaćamo ih istim novcima, uglavnom više, nego bi ih platili da smo u Njemačkoj. Zahtijevajte test vožnju i predomislite se, ili odustanite od kupovine. To su Vaši novci koje ste teško i krvavo zaradili. Nema smisla kupiti auto i s njim biti nezadovoljan. Ja ne pristajem na prodaju s nogu u pet minuta. Tako se prodaje fast food. A on košta 20-ak kuna.

Hardware Malo o mom software-u i softrware-u opcenito Nesto o automobilima i auto-moto-tehnici Cijene razgovora, tehnika, crackovi.... Mozda Vi imate nesto sto meni treba... a mozda i ja nesto sto vama treba... Ovdje bi trebalo biti sve ono sto nije pod drugim opcijama Nesto sitno podataka o meni... Popis zanimljivih stranica Kliknite ovdje ako mi zelite poslati e-mail....