Časopis Auto Auto Simfonija u V-duru
Zvukovi ili buka?

Ljeto je. Vruće je. Nemamo svi klime u autima (na žalost), u autu je i inače vruće, a kamo li ne sad kad sunce pripeče. Za rashladivanje nam ne ostaje puno izbora: prozori dolje! I onda svaki vozač postane svjestan zvuka svojeg, a bogme i ostalih automobila. I kako to izgleda? Krenimo redom.

Buka motora se može podijeliti u aerodinamičku i mehaničku (nazovimo to tako). Aerodinamička buka je posljedica izmjene radnog medija i ispušnih plinova. Odmah ću cijenjenom čitateljstvu otvoriti srce: nedostaju mi rasplinjači (žargon: frge). Veći motori s dva dvostruka rasplinjača imaju prekrasan usisni zvuk koji ne može nadomjestiti nikakav einspritz. Na žalost, za volju ekologije i ekonomije ovi potonji su istisnuli one prvospomenute. Drugi izvor aerodinamičke buke je ispušni sustav koji je danas iznimno podložan doradama. Svaki od Vas morao je barem jednom vidjeti nekakav 'ogroman spuh'. Kao nekakav sinonim za (športski) ispušni lonac (koji se uglavnom mijenja) najčešće se navodi austrijski Remus (znate ga sigurno; zaštitni znak mu je vučja glava). U današnje vrijeme (i današnje motore) ispušni sistem (čitaj auspuh) je najodgovorniji za zvuk motora.

Ostali su nam mehanički izvori buke. Buka nastaje zbog gibanja klipa u cilindru, otvaranja ventila itd. Ova buka se obično prigušuje čim je više moguće, a najočitije je to izvedeno kod diesela. Tamo je bošpumpa odgovorna za karakteristično klopatanje diesela, a ako je diesel s direktnim ubrizgavanjem, onda i način dobave goriva i njegovog ubrizgavanja u motor kumuje dodatnim oklopima oko motora.

Ako je motor prednabijan, gotovo u 100% slučajeva to je turbo, na svaki pritisak gasa čuje se karakteristično fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii koje mene osobno oduševljava, ali ostavljam mogućnost da nekome i smeta. Da ne bi bilo zabune, i ova buka ima svoje porijeklo u aerodinamici. Generalno gledajući, ipak je turbo motor tiši od usisnog, jer turbina značajno prigušuje buku auspuha.

Da li je zvuk motora u skladu s cijenom?

O Ferrariju ste sigurno čuli i čitali dosta. Recimo da je zvuk njegova motora očaravajući i u skladu s cijenom. Vrisak na 8000 o/min neusporediv je s bilo čime. Porsche je odustao od zrakom hladenih motora. Karizmatskih motora upravo po pitanju zvuka. Izuzetno mi je drago da Vas mogu izvijestiti da i vodom hladeni boxeri imaju prekasan zvuk. Teško je reći da opravdavaju cijenu (zbilja ne znam što može opravdati takvu cijenu), ali ju barem ne dovode u pitanje.

Krenimo na konfekciju (Ijutio se netko ili ne, ali auti su ipak konfekcija; netko je Armani, a netko Standard konfekcija, ali svi su konfekcija). BMW-ovi auti s motorima od šest cilindara se prilikom dobrog nagaza nepogrešivo mogu izdvojiti iz svih ostalih zvukova. Krasno, možda malo pretiho. Mercedes je (konačno!) zaključio da i Ijudi mladi od 63 godine i 7 mjeseci bi mogli doći na ideju kupovine Trokrake zvijezde pa su počeli raditi i takve aute. Kakve? Takve koji dobro zvuče.

Njemačka autoindustrija ima prema mojem mišljenju jedan problem: panično se boje da im auti ne budu preglasni i slijepo mjere decibele, umjesto da obrate pažnju na boju zvuka koju motor proizvodi. Zato im jeftiniji motori mahom iznad 5000 o/min zvuče kao da su pred raspadom. Isti problem muči i Hondu. lako im se motori vrte nevjerojatno (brzo i lako), zvuče izaberi po žeIji od; plehnato, napregnuto i loše.

Francuski auti su u sredini (nit' smrde, nit' mirišu). Zato talijanski auti imaju zvuk. Imaju nedostataka, imaju šlampavosti, znaju prošvercati i jeftinu plastiku, ali motori imaju karakter i zvuk. Kad se sjetim zvuka Alfe 155 V6 naježim se. Motor zvuči tako hipnotički, tako zavodljivo da ga je nemoguće voziti ispod 4500 o/min. Samo gluha osoba se s tim autom može voziti polako. Samo gluha. Zvuk je čisti trans kao i kod Ferrarija i sve se svodi na ovaj rad: kreneš u prvoj i onda dalje: baaaaaaaaa - babam - baaaaaaaaaaaaaaaa - babam - baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - babam - aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - babambabam (ovo je šaltanje natrag u treću uz istovremeno kočenje i onda opet) baaaaaaaaaa...

Kraj svijeta. Kome treba muzika u autu? U hipnozu na kotačima spada i M3, a bogme i C43 AMG (to je punokrvni V8).

Savjet? Poslušajte svoj auto i onda djelujte u pravom smjeru. Ne morate zbog sebe, ali dajte zbog nas ostalih. Sjetite se, Ijeto je. Vruće je. I moramo slušati jedni druge.

Hardware Malo o mom software-u i softrware-u opcenito Nesto o automobilima i auto-moto-tehnici Cijene razgovora, tehnika, crackovi.... Mozda Vi imate nesto sto meni treba... a mozda i ja nesto sto vama treba... Ovdje bi trebalo biti sve ono sto nije pod drugim opcijama Nesto sitno podataka o meni... Popis zanimljivih stranica Kliknite ovdje ako mi zelite poslati e-mail....